PROJEKT "ZAŽELI"

 

U sklopu provedbe projekta Zaželi-Općina Tompojevci, dana 08. ožujka 2018.godine, u prostorijama Hrvatskog doma Tompojevci održana je Javna tribina, s ciljem predstavljanja projekta i značenja njegove provedbe na području naše općine.

 

    Ukupna vrijednost projekta je 2.281.900,00 kn, projekt je 100% financiran bespovratnim sredstvima Europske Unije. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od toga 24 mjeseca za 12 zaposlenih žena i 85 korisnika na području naše općine, dok je u sklopu projekta zaposlen i voditelj projekta kao i projektna asistentica.
Tijekom provedbe projekta, zaposlene žene će skrbiti o korisnicima kroz pomoć u kući, u održavanju higijene stambenog prostora, posredovanju pri ostvarivanju različitih prava, nabavci lijekova i namirnica, no od svega važnije, aktivno će doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji.
U okviru financijskog plana projekta, kupljeni su bicikli za zaposlenice ( radi bolje mobilnosti i mogućnosti prijenosa kupljenih namirnica za korisnike ), te jakne i majice za svakodnevni posao. Na kraju projektnog razdoblja, predviđeno je obrazovanje u trajanju od 3 mjeseca, koje će omogućiti zaposlenim ženama lakšu prekvalifikaciju i lakši pronalazak posla nakon završetka projekta.
Važno za napomenuti je da će korisnici projekta svakog mjeseca biti opskrbljeni sa sredstvima za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora u iznosu od 200,00 kn mjesečno.
Na predstavljanju projekta su nazočili i partneri na projektu, Jasna Kolar iz Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, područni ured Vukovar, te Zvonimir Rogulja iz Centra za socijalnu skrb Vukovar, kao i predstavnik ureda za međunarodnu suradnju (TINTL-a) Mladen Markešić. Osim njih na tribini je sudjelovalo 50-ak mještana Općine Tompojevci, i svima njima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta Zaželi (Vrećica, letak, kemijska olovka,USB stick). Budući da je prezentacija održana na međunarodni dan žena, sve prisutne žene su dobile i crvenu ružu, te je nakon održane prezentacije poslužen i catering.

Načelnik Općine Tompojevci, izrazio je veliko zadovoljstvo što smo korisnici ovoga projekta, te je obrazložio važnost projekata kao poticaj za daljnje nastojanje u ostvarivanju sličnih ciljeva.

 

 

zazeli 1

Online

Imamo 295 gostiju i nema članova online