Društvo „Hrvatska žena“ Tompojevci osnovano je 30. rujna 2009.g. s ciljem da poboljša i učini što kvalitetnijim ostanak i opstanak žena u ruralnim područjima. Registrirani smo kao dobrovoljna, nestranačka, humanitarna i kulturna udruga domoljubne i katoličke orijentacije koja nema namjeru stjecati dobit.

U  kratkom periodu od osnutka uspjeli smo prikupiti dobrovoljne novčane priloge za bolesnog dječaka iz Nuštra, organizirati doček Nove godine po prvi puta zvanično od povratka na okupirana područja na veliko oduševljenje naših mještana. Javili smo se na natječaj zaklade „Tomo Horvatinčić“ i zatražili novčanu pomoć za mladu ženu s troje djece koja je tragično izgubila supruga, uplaćen joj je traženi iznos. Partneri smo TINTL-u tri prijave projektne aplikacije za natječaj Europske komisije „Žene na tržištu rada“ od kojih je prošao projekt SWOT- Srijem Women´s Opportunities in Tourism. Nositelji smo prijave aplikacije za natječaj Vukovarsko-srijemske županije za „Igraonica za djecu“ za koju su nam odobrena sredstva kojim smo pomogli rad igraonice. Inicijatori smo pokretanja rekreacije za žene u sportskoj dvorani O.Š. Čakovci. Organizirali smo i proveli prvi dio radionice zlatoveza za sve zainteresirane žene s područja općine Tompojevci. Pronašli smo donatore i uspjeli organizirati po prvi puta predstavu u sklopu Festivala glumca u našem mjestu.

Pred nama je još niz aktivnosti koje bi se mogle realizirati. Prvenstveno mislimo na očuvanje naše tradicije i kulture na ovim prostorima (zlatovez, izrada nakita, šlinganje, prikupljanje starih autohtonih narodnih nošnji ) i pomoć ženama koje su u većini nezaposlene za što kvalitetnijem životom u ruralnim sredinama.

 

 

Tompojevci; Radičeva 23